tisdag 31 mars 2009

Illustrationer i storformat
När jag pratiserade på reklambyrån PS:Pondus fick jag en uppgift som gick ut på att rita några illustrationer, ca 5 A4 med festliga bilder som skulle användas till en stor reklamskylt. Instruktionen var att de skulle signalera party och ändå lyx, gärna med dragning åt "bling". Och eftersom O'Learys är en sportpub kan det vara lite sportbilder också, plus att jag skulle slänga dit några flodhästar och apor. Sen fick jag typ en halvdag på mig att göra det, så jag tvingades välja en enkel, "rå" stil. Jag blev kanske inte übernöjd med bilderna. Illustrationerna klipptes i alla fall sönder och ihop och har använts som ram till tidningsannonser, affischer och inte minst alltså denna enorma affisch som står utanför O'Learys i Umeå, och så här i färdigt skick tycker jag ändå att det blev riktigt bra. Hade jag tecknat dem i samma format som de reproducerades och haft mer tid hade de aldrig fått samma direkta känsla.

4 kommentarer:

Hedvig sa...

Jättesnyggt! Jag gillar att skisserna är så råa, de ser så levande ut. :)

anders sa...

om det här var facebook skulle jag trycka på "gilla".

Cecilia Boivie sa...

Oj va snyggt, jag är imponerad. Var det inte läskigt att de skulle klippa o klistra i dina bilder? Slutresultatet blev iaf såå bra!

Oskar Forsgren sa...

De behöll ju de mesta av bilderna, när de klipptes sönder kom ena delen med nån annanstans, t.ex. var hiphopsnubben med solglajorna och tjejen som häller upp champagne en bild; killen och tjejen som dansar en bild osv. Det som dock inte kom med här, men i annonsen och den mindra affischen, var ena flodhästen och två sportbiler, en baseball- och en hockeyspelare - det signalerade nog inte tillräckligt party. (Men det gjorde kanske att vissa av figurerna upprepades några gånger för mycket.)