söndag 8 mars 2009

Utställning! Samt kulturtjur

Jag ska i dagarna ha min andra separatutställning! Då tänker ni kanske att jag personligen ska headlina på Moderna Muséet, och att jag redan har fyllt upp en sal på Liljevalchs. Så ligger det ju tyvärr inte riktigt till. Den första utställningen var då jag visade ett urval av mina serier i ungdomshörnan på Umeå stadsbibliotek 2001, och vad det nu är fråga om är bokcafé Pilgatan, som väl de flesta kulturvänner i Umeå känner till. För att vara ett kafé har de ganska hyfsade utställningsförutsättningar, så det kan nog bli bra.

Det öppnar 11 mars och hänger uppe till och med 5 april, och innehållet är en blandning av serier, målningar, teckningar & illustrationer. Bilder kommer nog när det hela är sjösatt. Det kommer troligtvis att bli nån sorts opretentiös vernissage, men det är inte bestämt när än.

Från det ena till det andra kommer här en bild av omslaget till den kommande boken "Den osynliga maten" gjord av "omyndigheten" Kulturverket, med en tjurillustration signerad yours truly på omslaget. Den kommer troligtvis att finnas på flera bibliotek i Sverige.

2 kommentarer:

Åke Forsmark sa...

Ska det vara typ vernissage?

Oskar Forsgren sa...

Ja, har lagt till det i texten. Det var inte tänkt från början men det blir nånting, kanske veckan därpå. Datum kommer snart.