torsdag 13 augusti 2009

Lille Prinsen


Jag håller just nu på med ett riktigt roligt uppdrag - att handtexta den svenska versionen av Johann Sfars härliga serieadaption av Le Petit Prince, barnboksklassikern av Antoine de Saint-Exupéry. I likhet med Sfars på samma gång spröda och expressiva teckningslinjer är originaltextningen väldigt fri och organisk, inga linjalritade rader här inte. Något jag förstås försöker fånga i min version.


En lite kul grej är att jag tidigare utfört ett teckningsjobb på temat Lille Prinsen - jag gjorde ett omslag till den amerikanska DVD-utgåvan av animen "The Little Prince" för Stockholm Design. Jag fick betalt och de har med det på sin hemsida, men jag vet inte om det till slut användes i handeln, jag hittar det ingen annanstans på nätet. Borde kolla upp det...

1 kommentar:

Anonym sa...

Väldigt kul att jämföra de amerikanska och franska seriestilarna, jag kom ju just hem från frankrike och måste säga att just serietecknarkulturen är det bästa med landet. Där verkar nyskapande och experimenterade stilar och berättarteknik verkligen belönas, att det dessutom finns gott om specialiserade seriebutiker är förstås ett plus dessutom.
för övrigt så försökte min lärare få mig att läsa 'Le Petit Prince' som då var lagom nivå för mina franskakunskaper.

/Rein