torsdag 20 november 2008

Praktiskt taget

Jag började den här veckan praktik via Arbetsförmedlingen på reklambyrån Pondus i Umeå. Hittills har jag mest försökt lära mig Adobe Illustrator genom diverse tutorials och input från de som jobbar här. Det är en tröskel att arbeta med vektorgrafik när man är van vid PhotoShop och penna och papper, men efter ett tag börjar man greppa hur de förrädiska bezierkurvorna uppför sig. Men det är fortfarande en hel del tekniska hinder i vägen för den flödande kreativiteten. Jag gjorde en teckning igår, till en annons för fredagsklubben med soultema på Rex restaurang. Så här ser den ut (han var inte lika kissnödig på skissen, men bara överdelen användes så det kvittar). Det var bara en miniannons, men det kommer att bli fler och större framöver, med olika musikstilar.
Jag gjorde ett reklamjobb för egen räkning förra veckan också, seriestrippar till företaget Instant Answer, som jag av någon anledning inte kan lägga upp. Förhoppningsvis återkommer jag.

5 kommentarer:

Hedvig sa...

Tjusigt!
Illustrator har vi på jobbet, men jag vågar inte öppna det för jag blir alltid lika sur över att det inte funkar som jag vill. :S Har du några bra tutorials o rekommendera? :)

Oskar Forsgren sa...

Nja, ingen särskild... Men jag har hört att InkScape, ett fritt vektorprogram, har mycket mindre inlärningströskel och är enklare att hantera, fast har inte lika många funktioner. Jag ska nog prova det också. Man kanske inte kommer att jobba så mycket med vektorgrafik i sitt yrkesliv, eller också kommer man på fler användningsområden ju mer man lär sig. I vilket fall skadar det ju inte att kunna.

Oscar Hjelmgren sa...

Snyggt!

.lina sa...

ett tips är att, som jag, rita banorna i Photoshop och sen importera över till illustrator och finslipa när du är nöjd. Photoshops egna banverktyg är hundra mil lättare att jobba med, imho. :}

Oskar Forsgren sa...

I och med att man inte får reda på när folk kommenterar på Blogger har jag inte märkt din kommentar förrän nu. Banverktyget i PhotoShop, det ska jag absolut prova på! Jag var inne på din hemsida och blev mycket imponerad!