torsdag 24 juli 2008

Watchmen - filmenShit! Det här gav mig faktiskt gåshud på riktigt. Men en sak som inte bådar så gott är att det är samma regissör som gjorde 300 som ligger bakom. Fast i det fallet var väl grundhistorien dålig.

7 kommentarer:

Myrsloken sa...

Huga, jag gick från att svettas till att kall-svettas. Det där kan faktiskt bli grymt. Inget toppar ju serien, men dom kanske inte slaktar den helt och hållet.

lars sa...

Efter vad jag såg från den här trailern så är jag seriöst oroad.
Dom slåss ju som superhjältar allihop.
Grejen var ju att det bara skulle finnas en riktig superhjälte. Manhattan.
Kanske två, då Adrian har hållit sig trimmad och förfinat sina egenskaper under så lång tid.
På klippen verkar det ju som om alla karaktärer kan hoppa genom eld och slå genom massiv betong, samt nedgöra ett flertal tungt beväpnade motståndare helt ensamma!

På det så hade vi flagviftandet. Filmmakarna får ju pengar varje gång som de visar den amerikanska flaggan på duken. Detta gör att filmen, precis som TREHUNDRA verkligen riskerar att bli patriotisk (idiotisk)då de som gör filmen faktisk blir köpta av själva staten. Tror knappast att den gamle anarkisten Allan Moore hade gillat det.

Skulle inte hjältarna vara försoffade föredettingar? Detta inkluderar ju inte Manhattan, Adrian och Rorschach, men alla de andra.
På klippen ser du ju ut att vara extremt vältrimmade trettioåringar.

Visst. Jag vet att jag kanske överdriver, men jag skulle verkligen tycka att det vore synd om dom slaktade en så otroligt bra serie.
Jag tror nog tyvärr att det här bara kommer att bli en fräck actionfilm med en hyggligt okey story.

Djävligt synd.

Oskar Forsgren sa...

Ja, jag har också intrycket av att det är lite för snyggt, lite för spejsat och polerat. Sen tycker jag att superhjältedräkter glänser för mycket i moderna filmer. Men jag är ändå hoppfull. Det är bra att det inte är många kända skådisar med (jag tyckte först det såg ut som om Comedian var Robert Downey JR, men det var bara en lookalike) förutom svenska Malin Åkerman som Laurie Juspeczyk.

Rein sa...

Jag tror inte att den kan bli annat än lite antipatriotisk, inte utan att drastiskt skriva om handlingen. Men i vanlig ordning kommer de att ge den amerikanska publiken det de vill ha, massiva actionscener i ett snyggt paket.
Alla som ser 300 och tycker det här är en cool film är antingen korkade eller så har dom snedvridna åsikter om politik och filosofi. Man lyckades ta Frank Millers helt vansinniga budskap och göra filmen till och med mer rasistisk och fascistuppmuntrande än vad boken var. Men eftersom att 300 ändå blev en succé så visar det vilka sorters människor man tjänar pengar att göra film till. Smarta människor laddar ner istället, så att hoppas på att watchmenfilmen kommer vara anpassad för oss som dyrkar serien för sin genialitet är onödigt. Den som gör filmen gör den för att serien är häftig, inte för att den är bra.

Rein sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
anders sa...

jag ser fram emot den med blandade förhoppningar. den kommer ju alldrig toppa serien, men det vore trevligt om de kom i närheten trots billig regissör. visuellt är ju trailern ett mästerverk, har sett den typ 30 gånger nu.

Myrsloken sa...

Jag kan bara hålla med rein. Alla som gillar 300 är antingen blinda eller dumma. Jag blir rent rädd när jag ser den.

Jag såg trailern igen och förutom att nattuglan gör en lite för snygg landning tycker jag inte att dom verkar för super. Det hindrar dock inte att dom är det i filmen. 300 var ju som sagt ett mäktigt stolpskott, killen kan antagligen göra det igen.