söndag 6 april 2008

Jag skrev Trollkarlen från Övärlden

I am:
Ursula K. LeGuin
Perhaps the most admired writing talent in the science fiction field.


Which science fiction writer are you?Yes! Jag är mäkta nöjd med resultatet. Vilken science fiction-författare är du?

9 kommentarer:

Myrsloken sa...

Isaac Asimov!

Sjukt värt, han är trots allt näst bäst i genren.

Oskar Forsgren sa...

Det är ju våldsamt diskutabelt vem som är bäst. Frågan är om inte Asimov är mer läst och omtalad.

Myrsloken sa...

Asimov är väl helt klart mer omtalad i sci-fikretsar. LeGuin har ju även skrivit typ lika mycket fantasy som sci-fi?. Jag vill minnas att jag läste nåt fantasyverk av henne under min intensiva fantasyperiod men jag inga minnen av det bortom att jag känner igen hennes namn och får små flashbacks av wikipediareferaten av övärldentrilogin.

Jag tycker fortfarande att du ska ta bort spamfilterbokstavsifyllningsgrejerna när man skriver nya inlägg. Tyvärr har TB fortfarande inte gett tillbaks mer än inläggspostarrättigheter till mig så jag kan inte göra en lathund, men kolla runt i inställningarna lite så är det in ruta du ska kryssa ur nån stans.

Oskar Forsgren sa...

Jo, Ursula är ju väldigt omtalad för fantasytrilogin om Trollkarlen från övärlden. Det enda jag har läst av henne är dock "Där världen heter skog", en sci-fi med lite kolonisation/ras/kön-tema.

Jag ska göra ett försök med filtret.

Anonym sa...

Trollkarlen från övärlden läste jag när jag var yngre. Då tyckte jag att den var jättebra.

Jag blev för övrig John Brunner.

Anonym sa...

Men Erik, du sa näst bäst? Vem är den bästa sci-fi författaren?

Myrsloken sa...

Stanislav Lem. Ni måste läsa Segraren och Solaris, sjukt värda romaner. Dom är till skillnad från alla andra sci-fiverk jag någonsin läst så pass korta att man orkar läsa om dom några gånger.

Stiftelsetrilogin må ha varit så bra att jag inte riktigt visste vem jag var längre, när jag läst ut den. Jag har dock försökt läsa om den 2 gånger men fastnat nån stans i mitten för att den är så fasligt lång. Nu kanske det inte hade varit riktigt samma sak första läsningen om den inte varit så galet episk, men efter att ha växt upp på skräpfantasy uppskattar jag verkligen när författare är korta och koncisa.

Oskar Forsgren sa...

Vilket sammanträffande, jag lånade faktiskt Solaris på bibblan igår. Ser fram emot att läsa den. Jag skulle även vilja se Tarkovskijs filmatisering.

Myrsloken sa...

Jag och min farsa snackade om Tarkovskij med en skön gubbe i bastun i riksgränsen, han rekomenderade den varmt.