måndag 14 december 2009

Regina, Regina, Regin-ah-ah-ah!

Jag var i Göteborg i helgen och såg Regina Spektor uppträda i Lisebergshallen, och det var fantastiskt. Tyvärr satt vi en bra bit bak i raderna vilket förtog den del av upplevelsen som kommer av att man ser artistens ansiktsuttryck.

Förband var Jenny Owen Youngs, som jag lyssnat lite på innan och som imponerade stort med sin gitarr, sin mörka röst och roliga scensnack. Sen kom Regina in och tände två ljus i en åttarmad ljusstake för att fira Hanukkas andra dag. Hon inledde konserten med att krocka näsan i mikrofonen när hon skulle börja sjunga, väldigt kul. Sen lekte hon sig igenom sitt set, och sjöng precis lika bra som på skiva, både à capella, till elgitarr, enbart piano och tillsammans med det väldigt kompetenta bandet. De flesta låtarna var från nya skivan Far, inte min favoritskiva av henne eftersom jag tycker det är lite väl många tralliga och likartade spår. De bästa numren tycker jag istället var från tidigare skivor: Ode to divorce, Aprés Moi och That Time. Kvällen avslutades med höghastighetsbluegrass i Love, you're a whore.

Min resekompis Karl filmade några av låtarna. Ljudet blev riktigt bra även om bildkvalitén förstås inte är nåt att skryta med. Håll till godo:
Machine


Laughing with:


Samson:


Us:

3 kommentarer:

Åke Forsmark sa...

När jag sår rubriken på feeden så trodde jag att du upptäckt Sugarcubes gamla hit (http://www.youtube.com/watch?v=PznnQ9nhWFU ) men Regina Spector verkar ju intressant, namnet har passerat men det var först med något TV-inslag som jag blev nyfiken.

Oskar Forsgren sa...

Den var ju fantastiskt cool! Jag gillar Björk. Citatet i inläggsrubriken kommer från Spektors Pavlov's daughter: http://www.youtube.com/watch?v=s7mPppJYUwI

Åke Forsmark sa...

Den Björklåten är från 78 nånting. Den låter otroligt fräsch jämfört med det mesta från 78.