måndag 15 juni 2009

Handikappad - Det är fullbordat!
Smakprovssidor ur Handikappad

Jag har glömt att skriva det, men serien är sedan en tid färdigmålad och färdigskannad. Det är även helt klart att denna serie, Handikappad, med Patrik Stigzelius manus och mina teckningar kommer att ges ut i bokform! Woho, debut! Komika förlag under Mikke Schirén håller i trådarna. Vissa kanske skulle kalla det ett häfte, men det är ju precis lika tjockt som en vanlig bilderbok - 22 sidor, 11 uppslag. I alla händelser är det ett seriealbum. (Vill ni läsa mer kring liknande intressanta funderingar kan ni kolla upp den här tråden på Seriefrämjandets forum, alternativt skaffa er ett liv. Men det sistnämnda vore ju trist.)

Den har varit rolig men ansträngande att teckna, det mest påfrestande var nog alla hus i bakgrunden. Till en början såg det dock ut att det skulle komma att dröja osunt länge innan det faktiskt kommer i tryck, men nu ser det ut som att det kan vara möjligt att den blir klar till bokmässan i höst. Den som väntar på något gott väntar hursomhelst aldrig för länge. Här är i alla fall några smakprovsidor.

Det nya marknadsföringsgreppet är viral marketing har jag hört, så tipsa gärna era vänner och bekanta om denna litterära händelse så att det blir en snackis redan innan den kommer ut.

8 kommentarer:

Åke Forsmark sa...

Grattis. Det ser fint ut. Är du nöjd med färgläggningen? (Vi diskuterade ju den)

Oscar Hjelmgren sa...

Skoj! Synd att du inte lade upp sidan där Stigge "brottar ner" tjejen bakifrån sådär!

Oskar Forsgren sa...

Jo, jag blev nog nöjd med färgen, den blev ljus och akvarellig på ett bra sätt. Hoppas det blir bra i tryck.

Oskar Forsgren sa...

Något av färgmättnaden försvann dock vid skannningen, man kanske får fixa lite med det.

Åke Forsmark sa...

Man kan ju lätt öka färgmättnaden i Photoshop. Tycker man att någon enstaka färg blir för akvarellflammig kan man göra en mask och lägga på ungefär samma färg fast lite transparant så kan man ta ner flammigheten lite grann. Jag har gjort det på några ställen när jag scannat in Gösta Grävling.

Cecilia Boivie sa...

Grattis!

Hedvig sa...

Wow, vad kul! Grattis! :D

lars sa...

Det ser underbart bra ut nu när färgen är på. Det är skönt att se att vissa serieskapare fortfarande faktiskt färglägger för hand.